RESIDENTIAL

THE BURNABY

New Accessible Dwelling On A Corner Site Within The Curtilage Of A Protected Structure In A Protected Special Area Of Conservation (SAC)

Location:The Burnaby, Greystones, Co. Wicklow

Status:Pre Planning

The brief was to design a new accessible single storey two bedroom home on a corner site which originally formed part of the grounds of a detached two storey Edwardian dwelling

The house was positioned on the site to take full advantage of the South West orientation, to provide privacy from and to avoid impacting on the existing protected structure and the surrounding context.

The house was designed to enable the occupant, a wheelchair user and gardener, ease of access from the point of entrance to the site, throughout the house and out to and around the garden.

The house is entered on the East side into a rooflit entrance hallway off which is accessed the two bedrooms, the bathroom and the open plan kitchen, living and dining space with all parts of the house offering both views and direct access out to the terraces and the surrounding garden.



Site Area:1829 M2
Floor Area:84 M2
The Burnaby, Greystones The Burnaby, Greystones The Burnaby, Greystones The Burnaby, Greystones The Burnaby, Greystones The Burnaby, Greystones